Written by on

امروزه بسیاری از افراد تصمیم گرفتند که کسب‌وکارشان را در فضای آنلاین گسترش بدهند. اینجاست که بازار کار سایت حسابی داغ شد و خیلی‌ها تصمیم گرفتند طراح سایت شوند. یادگیری طراحی سایت به‌عنوان یکی از مشاغل خانگی پردرآمد شناخته می‌شود. چرا که داشتن یک وب سایت قدرتمند با ظاهری خاص برای هر صاحب کسب و کاری ضروری است.


طراح سایت


طراح سایت (web designer) یک فرد خلاق و خوش‌ذوق است که یک وب سایت یا بخشی از آن را طراحی و کدنویسی می‌کند.


آشنایی با انواع روش‌های طراحی سایت


سایت‌های اینترنتی از نظر روش طراحی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:


طراحی سایت استاتیک

طراحی سایت داینامیک


دسته اول: طراحی سایت استاتیک به شکلی است که بعد از اتمام طراحی، مدیر سایت نمی‌تواند اطلاعات سایت را دستخوش تغییر کند. در اصل این سبک از وب‌سایت‌ها برای اینکه تغییراتی را ایجاد کنند به شرکت طراح وابسته می‌باشند. به این ترتیب طراحی و ساخت وب‌سایت‌های استاتیک با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی انجام می‌شود.
دسته دوم: پس ازطراحی سایت‌های داینامیک، مدیر سایت می‌تواند آن را دستخوش تغییر کند و این کار بدون داشتن دانش عمیق فنی نیز امکان‌پذیر خواهد بود. امروزه روش طراحی سایت استاتیک منسوخ شده است و فقط از این روش برای طراحی سایت‌هایی استفاده می‌شود که پس از وارد کردن اطلاعات نیازی به تغییر آنها نباشد. طراحی و ساخت وب سایت‌های داینامیک با نرم افزار تولید محتوای تحت وب (cms) مانند وردپرس انجام می‌گیرد.این روزها سایت‌های داینامیک (وردپرسی) طرفداران بیشتری دارند زیرا همهٔ افرادی که اقدام به طراحی سایت برای خودشان می‌کنند پس از مدتی به فکر تغییرات وب سایت هستند.


بازار طراحی سایت


حال باید ببینیم چگونه وارد بازار کار طراحی سایت شویم؟


برنامه‌نویسان تازه‌کار یا جونیور به سه دسته تقسیم می‌شوند:


1- تازه دوره آموزشی برنامه نویسی خریدید یا می‌خواهید از کانال‌های مختلف، برنامه نویسی یاد بگیرید. مدرسان این دوره هم به شما پیشنهاد کردند که یک وب سایت برای خودتان طراحی کنید و همراه با آموزش‌ها آن را بهینه کنید.
2- آشنایی کافی نسبت به بعضی از زبان‌های برنامه نویسی دارید. مثلاً در دانشگاه آن را یاد گرفتید یا دوره‌های آموزشی شرکت کردید؛ خلاصه اینکه در چند زبان برنامه نویسی مهارت دارید و حالا قصد دارید از آن در حوزه طراحی سایت استفاده کنید.
از طرفی هم خودتان سرمایه کافی برای راه اندازی یک شرکت طراحی سایت ندارید.
3- یا اینکه جزو دسته سومی هستید که علی‌رغم اینکه مهارت خاصی در کدنویسی ندارید، اما دوست دارید وارد بازار کار طراحی سایت شوید. شاید؛ مثلاً به دلیل سلیقه شخصی خوبی که دارید، فکر می‌کنید طراحی سایت به دردتان می‌خورد.

درآمد طراحی سایت


هیچ جواب مشخصی برای این سؤال وجود ندارد. هزینه‌ها در بازار طراحی سایت شفاف نیست و هیچ تعرفۀ مشخصی هم وجود ندارد. یعنی برخی شرکت‌ها ممکن است برای طراحی یک سایت ساده از شما 30 میلیون تومان پول بگیرند و برخی دیگر همان سایت را با 3 میلیون تومان راه‌اندازی کنند.
پس درآمد شما هم به‌عنوان یک طراح سایت، مقدار مشخصی ندارد. مثلاً شاید در یک شرکت طراحی سایت مشغول باشید و حقوق ماهانه تقریباً مشخصی را دریافت کنید.
با روی کار آمدن ارزهای دیجیتال، خیلی از برنامه نویسان به صورت دورکار (remote) با شرکت‌های کانادایی، آلمانی، ترکیه‌ای، استرالیایی و دیگر کشورها کار می‌کنند. دلیل آن هم درآمد دلاری و اختلاف قیمت زیاد دلار با ریال است. درآمد طراحی سایت در خارج هم بر اساس تجربه کاری و نوع پروژه متغیر است.
اگر اهل ریسک هستید و می‌خواهید کار طراحی سایت در منزل یا همان فریلنسری داشته باشید؛ دنبال شرکت‌های ایرانی و خارجی باشید که برنامه‌نویس دورکار می‌خواهند.


بازار کار طراحی سایت در ایران


این روزها خیلی از افراد تلاش می‌کنند با خرید دوره‌های آموزشی، زبان‌های برنامه نویسی را آموزش ببینید. چون کسب و کارهای اینترنتی مخصوصاً ساخت سایت، روزبه‌روز جان بیشتری می‌گیرند؛ پس تقاضا برای آن همواره وجود دارد و احتمالاً بیشتر هم می‌شود.


برای ورود به بازار طراحی سایت، چه چیزهایی نیاز دارید؟


اگر بخواهید از راه تخصصی و حرفه‌ای وارد این حوزه شوید و زیروبم طراحی سایت و کدنویسی را بدانید، احتمالاً آموزش شما زمان زیادی می‌برد.
شما به‌عنوان یک طراح موفق باید مدام دانش خودتان را به‌ روز کنید و خودتان را برای هر چالشی آماده کنید. مثلاً اوایل، که هوش مصنوعی سروصدا به پا کرده بود خیلی‌ها می‌گفتند که به‌زودی برنامه نویسان شغل خودشان را از دست می‌دهند و ربات‌ها جایشان را می‌گیرند. اما واقعاً این‌طور نشد. کدنویسی‌های هوش مصنوعی هم مثل خیلی از فعالیت‌های دیگرش دقت کمی دارد. اما یک برنامه نویس می‌داند که کدام کد اشتباه است و برای بالابردن سرعت کارش چطور می‌تواند از این هوش مصنوعی استفاده کند.

اما یک راه سریع و ساده هم برای طراح سایت شدن وجود دارد. راهی که با آن می‌توانید، خیلی زود از یک مسیر راحت و البته مطمئن، وارد بازار طراحی سایت شوید.
خرید و ویرایش سایت‌های پرتال
یک روش درآمدزایی این است که بسته‌های سایت یا فروشگاهی پرتال را خریداری کنید، روی ویرایش و طراحی آن وقت بگذارید، سپس بعد از مدتی که آماده شد، آن را بفروشید. کارکردن روی سایت‌های پرتال بسیار لذت‌بخش است و اگر به زبان‌های HTML و CSS آشنا باشید، می‌توانید حتی بخش‌های موردنیازتان هم به قالب اضافه کنید.
این کار هم برایتان درآمد دارد و هم اینکه بعد از مدتی دستتان به طراحی سایت راه می‌افتد. تازه دردسرهای خرید هاست هم ندارید و می‌توانید هرجایی که به مشکل برخوردید کار را به پشتیبانان پرتال بسپارید.

دقیقاً شبیه به فعالیتی که خیلی از افراد در اینستاگرام انجام می‌دهند. چند پیج اینستاگرامی در هر حوزه‌ای که دوست دارند می‌سازند. زمانی که تعداد فالوورهای پیج بالا می‌رود و تبلیغات بازدهی خوبی پیدا می‌کند، آن را می‌فروشند. یعنی با کمترین هزینه درآمد کسب می‌کنند.


یادگیری طراحی سایت یکی از بهترین گزینه‌های درآمدزایی محسوب می‌شود و دلایل زیر شما را برای ورود به این حرفه متقاعد خواهد کرد:


1.درآمد مناسب:
طراحان سایت حرفه‌ای می‌توانند طبق الگوی توسعه مشاغل خانگی به کسب درآمد بپردازند. می‌توانید برای صاحبان مشاغل کوچک و بزرگ ، سایت طراحی کنید و به سادگی به درآمدزایی بپردازید.
بسته به توانایی خودتان می‌توانید پروژه طراحی سایت بگیرید.
با یادگیری زبان‌های برنامه نویسی مختلف درآمد خودتان را هم‌افزایش دهید.
2.آینده خوب و پرسود:
حقیقت این است که هرچقدر به سمت آینده پیش می‌رویم، اهمیت داشتن وب سایت برای هر کسب و کاری بیشتر می‌شود. امروزه اکثر مردم خریدهای خود را از فروشگاه‌های آنلاین انجام می‌دهند.
3.شغلی پر تقاضا:
تنها تعداد کمی از مشاغل مرتبط با فناوری وجود دارد که برای همیشه در صنعت و بازار باقی می‌مانند . طراحی سایت حرفه ای یکی از مشاغل پر طرفدار و آینده دار در ایران می باشد.
4.امکان دورکاری:
از مزیت‌های شغل طراحی سایت آن است که شما فقط با داشتن یک لپ تاب و اینترنت می‌توانید هر کجا که هستید، پروژه طراحی خود را پیش ببرید. زبان برنامه نویسی در همه کشورها یکسان است. در نتیجه می‌توانید هم در ایران و هم در کشورهای خارجی کار کنید.

معایب و سختی های کار یک طراح وب


نحوه طراحی وب سایت و نحوه کسب درآمد آنلاین را بیاموزید. سختی این شغل را بدانید.
باید متوجه شوید که آیا واقعاً به طراحی سایت علاقه دارید یا خیر. زیرا وجود علاقه لازمه پیشرفت در همه موارد است.
درباره موقعیت شغلی و درآمد خود بیشتر بدانید تا با انگیزه بیشتری شروع کنید.
در حوزه برنامه نویسی و کسب و کار آنلاین شما باید صبر بسیار بسیار زیادی داشته باشید. چون زمان زیادی برای یادگیری و کسب تجربه در برنامه نویسی نیاز دارید.
طبق تجربه افرادی که در حوزه برنامه نویسی و دیدن آموزش صبر نداشته اند در بیشتر مواقع در وسط های راه کنار کشیده اند.
برای طراحی سایت لازم است که حتماً با چند زبان برنامه نویسی آشنا باشید.
اگر به صورت فریلنسری کار کنید، ساعت خاصی برای انجام کار ندارید.


نتیجه گیری


شغل طراحی سایت چالش‌های مخصوص خود دارد. به‌خصوص طراحی سایت به‌صورت اختصاصی که هم زمان زیادی می‌برد و هم ناسازگاری خودش را دارد. در مقابل، درآمد مناسب و مزایایی دارد که افراد علاقه مند را جذب می کند.